Hudební tělesa

Hudební tělesa

V našem kostele se o hudební doprovod během mší sv. starají následující hudební tělesa. 

Pokud máš zájem se zapojit, kontaktuj vedoucího daného tělesa.

 

Koordinátor hudby

Koordinací schol, využití hudebny, kůru a vybavení je pověřen Radovan Výsmek.

 

  •  
    Varhanní doprovod

    Zejména na nedělních bohoslužbách jsou varhany doprovázeny větší či menší skupinou zpěváků.

    Pokud byste chtěli, je možné se přidat jak k varhaníkům tak ke zpěvákům. Přijďte se domluvit v neděli před nebo po mši na kůr.

     

    O varhanní doprovod v kostele se starají

    Markéta Urbanová

    Ludmila Vydrová

  •  
    Za5deset

    Schola Za5deset je základním tělesem doprovázejícím nedělní bohoslužby v 10 hod. Jde o otevřené seskupení pravidelně i nepravidelně se scházejících muzikantů a zpěváků doprovázejících nedělní desáté, případně bohoslužby při dalších svátcích a slavnostech. Na zkoušky se schází v neděli v 8:45 v hudebně. Každý, kdo by se chtěl připojit, může přijít bez ostychu i bez ohlášení. 

    Základ doprovodu tvoří kytary, flétny, baskytara, bicí, klávesy atd. Ve vedení scholy se střídá podle předem sestaveného rozpisu několik osob. 

     

    Kontakty na vedoucí: 

    Jan Brhel

    Martin Holík

    Marta Jakubíčková

    Zdeněk Lambor

    Zuzana Pátíková

    Radovan Výsmek

  •  
    Mládežnická schola

    Mládežnická schola je složená z mladých lidí, kteří mají zájem hudebně doprovázet bohoslužby a akce mimo ně. Schola se schází přibližně jednou za měsíc ve školním roce, aby doprovázela nedělní mši svatou v 10 hod. 

    Pokud někdo z mladých (13-26 let) má chuť se připojit k našemu dílu, je vítán. Pro více informací můžete kontaktovat jak členy scholy, tak vedoucí.

     

    Kontakt na vedoucí:

    Veronika Schneiderová

  •  
    Chrámový sbor TIBI

    Náplní sboru je zpěv při mších, především o významných církevních svátcích, při farních událostech, na koncertech (vesměs ve spojení s jinými sbory) apod.

    Zkouší jedenkrát týdně – v úterý od 18:45 do 21:00 hod. 

     

    Kontakt na vedoucího:

    Antonín Molek

  •  
    Chlapská schola

    Chlapská schola je hudební společenství chlapů. Doprovází bohoslužby především o Vánocích a Velikonocích nebo při příležitosti jiných významných svátků a událostí. Repertoár i aranžmá písní jsou rozmanité. Doprovází se na kytary, bicí, housle, flétny, klarinet, saxofon a podobně. 

    Počet členů je proměnlivý, podle nálady a momentálních možností jednotlivců. Zkoušky se konají před vlastní produkcí několik týdnů po sobě, vždy ve čtvrtek od 20 hod. Chlapi, můžete se také přidat.

     

    Kontakt na vedoucího:

    Jan Brhel

  •  
    Babí schola

    Skupina muzikantek a zpěvaček, která doprovází několik nedělních bohoslužeb do roka. Zkoušky se konají většinou hodinu a půl před vlastní bohoslužbou. Babí schola je otevřená dalším dívkám a ženám.

     

    Kontakt na vedoucí:

    Veronika Schneiderová

  •  
    Schola na osmé a středeční mše pro děti a mládež

    O doprovod nedělní bohoslužby v 8 hod. se dělí varhany a schola složená z dětí a jejich rodičů. Schola během školního roku doprovází také mše svaté ve středu v 17:45. Chcete-li se zapojit, stačí přijít ve středu na zkoušku v 17:15 do sakristie nebo v neděli v 7:30 do hudebny.

     

    Kontakt na vedoucí:

    Anna Kučerová

    Pavlína Pilušová

    Hana Poislová

  •  
    Vánoční scénka

    Už téměř 20 let doprovází bohoslužbu na Štědrý den v 16 hod. větší či menší seskupení dětí (od 2. třídy), které cca 2 měsíce nacvičují scénku s vánočním poselstvím a hudební doprovod. Zkoušky se za poslední dobu ustálily na neděle od 17 hod. od podzimních prázdnin do Vánoc. Každý rok je možné se přihlásit během měsíce října.

     

    Kontakt na vedoucí:

    Zdeněk Lambor

    Radovan Výsmek

 

  •